Kaarsen

 

KAARSEN BIJ ELKE GELEGENHEID

 

Kaarsen zijn over het algemeen heel handig. Je kunt ze gebruiken voor gezelligheid, licht als de stroom is uitgevallen,maar ook als de stroom er gewoon wel is. Er zijn voldoende zaken waarbij de kaarsen goed uit de verf komen. Maar waar kaarsen ook vaak voor worden gebruikt is magie. Kaarsen spelen toch wel een belangrijke rol in de wereld van de magie. Tijdens rituelen kunnen kaarsen worden gebruikt voor verschillende doelen. Zoals gunsten vragen aan je geliefde, angsten overwinnen, geluk bevorderen, en ga zo maar door. Kaarsen worden vrijwel nooit alleen gebruikt tijdens een ritueel, maar altijd in combinatie met de andere elementen.

Kaarsenmagie is niet zo maar de elementen van het ritueel klaarzetten en de kaars aansteken Maar daar komt meer bij kijken, en het is een serieus gebeuren. De kaarsen worden speciaal voor het ritueel uitgezocht en zorgvuldig met etherische oliën ingewreven. Ook dit is een precies karwijtje en gebeurt op een speciale manier. Alle benodigdheden kunnen op een altaar worden geplaatst of een klein tafeltje. Ik zelf gebruik er wel een triplexplaat voor van 30 x 50 cm. Maar elke maat is goed. Mocht het zo zijn dat het ritueel een langere tijd moet blijven staan dan kun je het zo even oppakken en verplaatsen. Een ritueel kan soms wel langere tijd duren, elke dag de kaars een half uur laten branden tot de kaars is opgebrand. Erg belangrijk is de concentratie tijdens het magie ritueel. Zonder de uiterste concentratie loopt het ritueel op niets uit. Het doel van magie is een bepaald beeld te visualiseren en via een astrale kracht over te brengen Door middel van het branden van een kaars wordt deze kracht getransporteerd. Wat erg belangrijk is de juiste dag en de juiste tijd, de stand van de maan, en de planeten hebben hier grote invloed op.

 

 

 

Soorten kaarsen

Man en vrouw kaarsen
Deze kaarsen in de vorm van een mensenlichaam worden traditioneel gebruikt bij het oefenen van Voodoo activiteiten. Er wordt er een speld in de hartstreek van het kaarsje gestoken waarna het kaarsje dagelijks 30 minuten lang mag opbranden.

Kaarsen met edelstenen
Deze worden traditioneel gebruikt tijdens het uitvoeren van toverspreuken, de edelsteen blijft over en kan als talisman gebruikt worden.

Zwarte schedel kaarsen
Deze kaarsen worden voornamelijk gebruikt om jezelf te beschermen tegen een vloek of iemand anders te vervloeken. Iemand vervloeken lijkt me toch niet iets waar ik me mee bezighoud.

Hartjes en katjes kaarsen
zijn rood van kleur en worden gebruikt om de gunsten van een geliefde zoals, binding, liefde, protectie, passie enz. van te begunstigen.

De 7-knobbels kaars
Deze is wit van kleur en wordt traditioneel gebruikt bij positieve betoveringen,
bij ziekte, gebrek aan geluk, het beschermen van iemand die op reis is, enz.
Om de betovering te versterken worden er etherische oliën over de kaars heen gegoten. Dagelijks een knobbel laten branden.

Kleuren

Wit is een balans van alle kleuren.
Ook helpen witte kaarsen bij de rituelen. Ze staan voor concentratie en helpen je beter in je meditatie weg te zakken. Ook bij het afwenden van twijfel en angst zijn witte kaarsen 

een goede keuze. Wit is in balans met alle andere kleuren, tevens staat wit voor geestelijke verlichting, zuiverheid, genezing en helderziendheid.

 

Ø  genezing en helderziendheid 

Ø  geestelijke verlichting 

Ø  Vrede 

Ø  Zuiverheid 

Ø  Waarheid 

Ø  Spirituele Kracht 

Ø  Maanenergie

 

Bruin is de kleur van de aarde. Deze kaarsen helpen bij het terugvinden van verloren voorwerpen, en bevorderen concentratievermogen, besluitvaardigheid, telepathische krachten en financieel succes.
 
Roze bevordert de romantiek en vriendschap, dit is een kleur voor amoureuze rituelen.
 
Zwart staat bekend als doorbreken van het negatieve en beschermende.
Zwarte kaarsen worden doorgaans gebruikt om je te beschermen of om een vloek te verdrijven.
 
De kleur paars wordt het meeste gebruikt bij spirituele seances.

 

Ø  Idealisme

Ø  Genezing

Ø  Kracht 

Ø  Succes

Ø  Huiselijke bescherming 

Ø  Meditatie 

Ø  Onafhankelijkheid 

 

 

 

 
Zilveren kaarsen beschermen tegen negatieve krachten, moedigen aan, geven psychische gaven en helderheid bij visioenen. Ze worden veel gebruikt bij maanmagie en het aantrekken van de Godinnen, en worden veel gebruikt bij nachtelijke rituelen.
Rood staat voor gezondheid, passie, liefde, kracht en moed. Rode kaarsen bevorderen de magnetische krachten tijdens je ritueel.
  

Ø  Passie 

Ø  Liefde 

Ø  Gezondheid 

Ø  Kracht en Moed 

Ø  Wilskracht

 

 
Steenrood geeft rituelen extra kracht wanneer er veel energie nodig is ten bevordering van een geestelijke genezing.

 
Hemelsblauwe, of lichtblauwe kaarsen bevorderen de innerlijke rust. Deze zijn ideaal om te gebruiken bij meditatie. Ook worden ze gebruikt bij rituelen ter bevordering van geluk, harmonie en geestelijke en lichamelijke verjonging.

Ø  Wijsheid 

Ø  Harmonie

Ø  Innerlijke Vrede 

Ø  Voorspoed

Ø  Succes 

Ø  Geestelijke Kleur


 
Blauwe, of donkerblauwe kaarsen kunnen helpen bij voorspellende dromen. Ze zijn ook ter bescherming tijdens het slapen. Bevordert loyaliteit en jovialiteit.

 

Ø  Waarheid 

Ø  Wijsheid 

Ø  Vrede (in huis) 

Ø  Rust 

 

 
Groene kaarsen zijn goed te gebruiken bij kruidenmagie.
Ook zijn ze goed bij rituelen om jaloezie en hebzucht tegen te gaan. Tevens zijn groene kaarsen te gebruiken om te veranderen van houding en/of richting. 

Ø  Geluk 

Ø  Ambitie

Ø  Succes

Ø  Geld 

Ø  Moed

 
Gouden kaarsen bevorderen de verstandhouding en worden gebruikt bij rituelen ten bevordering van geluk en geld. Ook worden ze gebruikt voor het aantrekken van kosmische invloeden, en bij de zonnerituelen voor het verstrekken van intuïtie. 

 

 
Gele kaarsen worden vooral gebruikt bij rituelen waar veel zonne-energie nodig is, en schenken 

dan geluk.

 

Ø  Eenheid 

Ø  Zelfvertrouwen 

Ø  Activiteit 

Ø  Aantrekkelijkheid 

Ø  Creativiteit 

Ø  Intellect

Ø  Charmes 

Ø  Optimisme